1 Eylül 2020 Salı

YARIN YOKMUŞ GİBİ: PALM SPRINGS



DÖNGÜDEKİ AŞIKLAR

Konusu itibariyle 1993 yapımı 'Bugün Aslında Dündü (Groundhog Day)' filminin izinden giden 'Palm Springs', zaman döngüsünün içerisine hapsolan bir çiftin öyküsünü merkezine alıyor. Eğlencenin tavan yaptığı bu romantik komedi filminin yönetmen koltuğunda 'Max Barbakow' oturuyor. Filmin senaryosu ise 'Andy Siara'ya ait. 'Palm Springs', aynı günün tekrar tekrar yaşanmasını işleyen zaman döngüsü filmlerine çok güzel bir örnek. Öyle ki; kahramanların başına gelenleri ve duruma verdikleri tepkileri izlerken kahkahadan kırılacağınız türde bir yapım. Filmin oyuncu kadrosunda;'Andy Samberg', 'Cristin Milioti' ve Oscar ödüllü oyuncu 'J. K. Simmons' yer alıyor. Klişe komedi filmlerinden sıkıldıysanız, izlerken zamanın su gibi aktığı 'Palm Springs' filmini kesinlikle kaçırmayın. Dünya prömiyerini 'Sundance Film Festivali'nde yapan film; 'Neon' ve 'Hulu' şirketleri tarafından yayın hakları 17,5 milyon dolara satın alınarak festival tarihinin en yüksek antlaşmasına damga vuran yapım oldu. 


PALM SPRING KONUSU

Rahat bir karakter olan Nyles, Palm Springs'te bir düğüne katılır. Ancak bir kaza sonucu kendisini aynı günü tekrar tekrar yaşadığı bir zaman döngüsünün içerisinde bulur. Düğünün baş nedimesi Sarah'ı da istemeden bu döngüye haps edince, işler iyice içinden çıkılmaz ve karışık bir hal alır.






EBEDİ TEKRAR

Bir döngünün içerisine hapsolan Nyles, düğünde tanıştığı Sarah'ı da istemeden bu döngünün içerisine hapseder. Bu süreçten sonra İkili, her gün tekrar ve tekrar aynı düğün gününü yaşamaya mahkum olur. Bu döngünün alt metninde Alman felsefesine bir gönderme vardır. Alman filozof 'Friedrich Nietzsche' döngüselliği ele aldığı 'Bengi Dönüş' adlı kuramında; zaman kavramının döngüsel bir formda olduğunu ve olayların bu döngüsel süreçte defalarca yinelenmiş olduğunu ve sonsuza kadar da yineleneceğini tezini öne sürer. 'Nietzsche'nin 'Bengi Dönüş' kuramını, filmde döngünün içerisine hapsolan Nyles ve Sarah karakterleri üzerinden görüyoruz.





KEYİFLİ BİR KOMEDİ

Keyifli ve eğlenceli bir film olan 'Palm Springs', klişe romantik komedi filmlerinden sıkılanlara ve farklı bir yapım arayanlara kaçırmaması gereken bir fırsat sunuyor. Aşkın her zorluğu atlatmada en büyük anahtar olduğunu gösteren film, doksan dakikalık süresi boyunca sizi kahkahaya boğacak bir yapım.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder