11 Eylül 2020 Cuma

DISNEY'DEN KORKUSUZ SAVAŞÇI MULAN

 



200 MİLYON DOLARLIK DEV YAPIM

Mulan, Disney'in 1998 yapımı aynı adlı animasyon filminin live-action versiyonu olarak tekrar beyazperdede yerini aldı. 200 milyon dolar gibi dev bir bütçeyle çekilen filmde, olağanüstü dövüş sahneleri ve görsel efektlerden meydana gelen destansı bir hikaye anlatılıyor. Yönetmenlğini Niki Caro'nun üstlendiği yapım, korkusuz bir genç kadının ülkesini ve ailesini korumak uğruna her şeyi göze alıp imparatorluk ordusuna katılarak Çin'in gördüğü en büyük savaşçılardan birisi olmasının hikayesi anlatılıyor. Filmdeki dövüş sahnelerini çekmek için yapımcılar Çin, Kazakistan, Moğolistan, Yeni Zelanda ve Avustralya’dan uzman dublörler getirdi ve çekimler için yaklaşık olarak 4000 silah yapıldı. Kostüm tasarımı için 40 kişiden oluşan bir ekip, 3 ay boyunca 1000’in üzerinde kostüm tasarladı. Çekimlerin 20’ye yakın mekânı Çin’deydi ve ayrıca kılıç dövüşü sahnelerinde uzmanlaşmanın çok zor olduğu Wushu stilinin bir türü kullanıldı. Etkileyici görsellerin yer aldığı Mulan filmi, genç kuşak seyircilerin beğenerek izleyeceği macera ve aksiyon dolu bir aile filmi.




MULAN FİLMİ KONUSU

Çin İmparatoru, ülkeyi kuzeyli işgalcilerden ülkeyi korumak için her aileden bir erkeğin orduya katılması ve hizmet etmesine dair bir karar verir. Hua Mulan, onurlu bir savaşçı olan babasının hasta olması nedeniyle onu korumak adına erkek kılığına girer ve gizlice orduya katılır. Mulan tanınmamak için ismini Hua Jun olarak değiştirir. Eğitim sürecinde içerisindeki Chi enerjisini keşfeden Mulan, bu gücü sayesinde onurlu aynı zamanda korkusuz bir savaşçıya dönüşür. Bu dönüşüm savaşçı babasının saygısını kazanması ve destansı yolculuğun başlangıcı için en büyük adım olacaktır.
Oyuncuları arasında; Mulan rolünde 'Yifei Liu', Ip Man serisiyle tanınan 'Donnie Yen', 'Li Gong', 'Jason Scott Lee' ve dövüş sanatlarının ünlü oyuncusu 'Jet Li' bulunuyor.





AİLE BAĞLARI VE FEDAKARLIK

Hua Mulan, filmde onurlu bir savaşçı olan hasta babasını kurtarmak için kendisini riske atıyor ve kılık değiştirerek amansız bir savaşa katılıyor. Mulan'ın burada yaptığı yaşamsal özveri, aslında ailesini bir arada tutmak için gereken fedakarlığın merkezini oluşturuyor. Mulan karakteri, erkek egemen bir toplumda her şeyi göze alıp orduya katılıyor  ve ardından savaşa atılıyor. Filmin en önemli kırılma noktalarından birisini yaratan bu sahne, aslında izleyiciye alt metninde karakterin feminist bir kimlik edinerek mücadeleye başladığı mesajını veriyor. Çünkü bu noktadan sonra Mulan, ordudaki her erkeği dize getirerek saygısını kazanıyor ve en sonunda da hayatta en çok sevdiği kişi olan babasının gözüne girerek saygısını kazanıyor. 
 




EĞLENCE VE MACERA SİZİ BEKLİYOR

Mulan karakterine hayat veren Yifei Liu, mizah yüklü sahnelerde sergilediği başarılı performansla seyirciye kahkahaya boğmasının yanı sıra dram sahnelerinde ise kesinlikle muhteşem bir oyunculuk sergiliyor. Her yaştan seyircinin beğenerek ve eğlenerek izleyeceği Disney'in Mulan filmi, izleyiciyi destansı ve macera dolu bir yolculuğa çıkartıyor. 

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder