29 Eylül 2020 Salı

GODFATHER OF HARLEM (1.SEZON)

 


SUÇ BARONU

 Godfather of Harlem, 1960'ların Harlem'indeki suç imparatorluğu ve etrafında dönen güç oyunlarını işleyen bir dönem dizisi. Oscar ödüllü aktör Forest Whitaker'in başrolünde olduğu yapımda, 1987 yapımı Full Metal Jacket filminde Pvt. Pyle karakterini canlandıran usta oyuncu Vincent D'Onofrio ve ünlü aktör Chazz Palminteri gibi ünlü isimler yer alıyor. Dizide Harlemin suç baronu Bumpy Johnson'ın, Amerikalı siyasetçi ve insan hakları savunucusu olan Malcolm X ve ayrıca efsane boksör Muhammed Ali ile olan ilişkisi de işleniyor.  Godfather of Harlem dizisi, Netflix yapımı Narcos'un yaratıcıları Chris Brancato ve Paul Eckstein'in imzasını taşıyor. Dönem dizilerine özellikle dram ve polisiye türündeki yapımları seviyorsanız Godfather of Harlem kesinlikle kaçırmamanız gereken keyifle izleyeceğiniz bir yapıt.



DİZİNİN KONUSU

1960'ların Amerikasında mafya lideri Bumpy Johnson on yıllık hapis cezasının ardından tekrar sokaklara adımını atmıştır. Bumpy Johnon, içerde olduğu dönemde hüküm sürdüğü şehri İtalyan mafyasının ele aldığını ve sokakların artık farklı ve değişmiş olduğunu görür. Ancak unuttukları bir şey vardır, Harlemin babası şehrini geri almaya kararlıdır. 





GÜÇ OYUNLARI

Dizi boyunca sokakların hakimiyetini eline almak isteyen suç baronlarının güç oyunlarına tanık oluyoruz. 1960'lı yıllarda mafyanın içerisindeki taht kavgasının işlendiği yapımdaki en önemli unsur ise güç istenci. Alman felsefesinin en büyük filozoflarından Friedrich Nietzsche, yaşamın en temel gerçeği olarak adlandırdığı bir düşünce öğretisi olan Güç İstenci'nde, canlıların daha fazlası olmak ve hakimiyeti elinde bulundurmak için arzuladığı güdüyü işler. Tıpkı Godfather of Harlem dizisinde, karakterlerin güce ulaşmak ve elinde bulundurmak için birbirlerini saf dışı bırakma çabalarında olduğu gibi.



POLİSİYE SEVERLER EKRAN BAŞINA

FOXCRIME Türkiye ve TV +'ta yayınlanan dönem  dizisi,  polisiye ve dram türü izleyicilerinin kesinlikle kaçırmaması gerek bir yapım. Özellikle Bumpy Johnson rolündeki Forest Whitaker, muhteşem ve görülmeye değer bir performans sergiliyor.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder