3 Eylül 2020 Perşembe

VIN DIESEL'DEN YENİ NESİL SÜPER ASKER FİLMİ BLOODSHOT



DURDURULAMAZ GÜÇ

  Amerikan çizgi roman şirketi 'Valiant Comics'in aynı isimli çizgi romanından uyarlanan 'Bloodshot: Durdurulamaz Güç', vizyondaki yerini aldı. Başrolünde aksiyon filmlerinin vazgeçilmez ismi 'Vin Diesel'in yer aldığı yapımın yönetmen koltuğunda ise 'Dave Wilson' oturuyor. Bilim kurgu, macera ve aksiyonun hız kesmeden devam ettiği 'Bloodshot', özellikle süper kahraman filmlerinden hoşlananların beğenerek izleyeceği türde bir yapım. 



BLOODSHOT KONUSU

Asker Raymond Garrison ve eşinin öldürümesinin ardından, bilim insanları yüksek nano teknoloji sayesinde Garrison'ı Bloodshot olarak tekrardan hayata döndürürler. Bloodshot, artık ölümsüz bir süper asker olmasına rağmen hafıza kaybı yaşar ve kendisi gibi özel yeteneklere sahip askerlerin arasına katılır. Zamanla hafızasını toparlayan Bloodshot, kendisine ve karısına tuzak kuranların kim olduğunu hatırlar ve amansız mücadele başlar.
Filmin oyuncuları arasında; 'Vin Diesel', 'Eiza González', 'Sam Heughan' ve 'Guy Pearce' bulunuyor.



SÜPER KAHRAMAN MİTİ

Filmdeki Raymond Garrison karakteri, öldürüldükten sonra süper güçlere sahip bir kahraman olarak geri döner ve kendisine tuzak kuranlardan intikamını almak için mücadeleye girişir. İtalyan göstergebilimci ve düşünür 'Umberto Eco', 'Ertelenmiş Kıyamet' adlı kitabındaki 'Süperman Miti' bölümünde, süperman imgesini ele alır. Belirli bir kesimin tipik miti olduğunu vurgulayan Eco, bu sembolik imgenin insanların hiçbir şekilde özdeşleşemeyeceği bir imaj olmadığını vurgular. Eco, insanların bu tip süper kahraman imgeleriyle özdeşleşerek sıradan vasat hayatlarını telafi edecek bir süpermenin türeyeceğini gizlice hayal ettiklerinin altını çizer. Filmde de gördüğümüz üzere, Raymond karakteri de aslında bir nevi Eco'nun söz ettiğini simgeliyor. Raymond karakteri başına gelenlerin hesabını sormak için bir tür süper kahramana dönüşüyor ve kötülerden intikamını alıyor.


AKSİYON VE MACERA İÇ İÇE

45 milyon dolar bütçeyle çekilen Bloodshot; olağanüstü görsel efektleri, aksiyon ve maceranın hız kesmeksizin aktığı bir film. Süper kahraman filmlerinden hoşlananların beğenerek izleyeceği türde bir gişe yapımı. Ayrıca usta aktör 'Guy Pearce'ın canlandırdığı kötü adam karakteri Dr. Emil Harting'de görmeye değer.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder