1 Eylül 2020 Salı

NETFLIX'TEN EĞLENCELİ BİR AİLE FİLMİ: THE SLEEPOVER




MACERA BAŞLIYOR

 'Netflix' platformunda yayınlanan aksiyon ve macera dolu aile filmi 'Sürprizli Gece (The Sleepover)', yayına girdi. Anneleri Margot'u korkak ve ürkek olarak tanıyan iki kardeş Clancy ve Kevin, bir gün annelerinin ortadan kaybolmasıyla aslında tanık koruma programında bulunan usta bir eski hırsız olduğunu öğrenirler. Margot, bulaştığı pis işleri geride bırakmak için aile kurup sakin bir hayat sürmek istemiştir. Ancak çete üyeleri, hırsızlıkta usta olan Margot'u son bir defa daha soygun yapması için tehdit eder ve kaçırırlar. İki kardeş Clancy ve Kevin, annelerinin son teknoloji casusluk aletlerini yanlarına alarak bir kurtarma ekibi oluşturur ve çılgın bir maceraya atılır. Oyuncuları arasında;  'Sadie Stanley', 'Maxwell Simkins', 'Cree Cicchino', 'Lucas Jaye', 'Malin Akerman', 'Ken Marino' ve 'Joe Manganiello' bulunuyor. Yönetmen koltuğunda 'Trish Sie'nin oturduğu filmin senaryosu ise 'Sarah Rothschild'e ait.




KAHRAMAN ANNE

 Margot karakteri, her şeyi geride bırakıp  anne olma yolunda giderken bir anda suç dolu geçmişi tekrardan önüne çıkıyor. Ancak bu defa Margot geçmişiyle arasına bir set koyup doğru yolu seçerek çocuklarına ve eşine örnek ve takdir edilesi bir anne olduğunu gösteriyor. Burada Margot karakteri üzerinden çocuğun gözündeki psikolojideki annelik olgusu işleniyor. Başta annelerini ürkek ve güçsüz gören çocuklar sonrasında gelişen olaylar sayesinde annelerinin aslında korkusuz ve cesur olduğunu görüyorlar. Psikanalist, edebiyat teorisyeni ve postyapısalcı felsefeci 'Julia Kristeva', 'Kadın Dehası' adlı kitabının giriş bölümünde; "Bir zamanlar bazıları tarafından karalanmaya çalışılan annelik, bilimin de yardımını alarak, en temel kadınlık yeteneği olarak yeniden kendini dayattı" der. Filmde Margot karakterinin de gücünü (Kristeva'nın belirttiği gibi) en temel kadınlık yeteneği olan annelikten aldığını görüyoruz. 




ADRENALİN YÜKLÜ BİR MACERA

'Netflix'in macera, komedi ve aksiyon dolu aile filmi 'The Sleepover', özellikle genç kuşak izleyici kitlesinin beğenerek izleyeceği türde bir yapım. Bir gece içerisinde başlarına gelmedik kalmayan aile bireyleri; atıldıkları macera sayesinde birbirlerini hem daha iyi tanıyor, hem de aralarındaki bağ daha da  çok güçleniyor. Aslında filmde bir yandan bu mesaj verili yor; atıldığımız her zorlu macera ve her yola çıkış, bizi olgunlaştırarak daha çok güçlendiriyor ve gerçekleri görerek birbirimize daha sıkı bağlanmamızı sağlıyor.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder