30 Eylül 2020 Çarşamba

SIRA DIŞI BİR HİKAYE "PRETORIA'DAN KAÇIŞ"

 



ADRENALİN YÜKLÜ BİR KAÇIŞ ÖYKÜSÜ

'Pretoria'dan Kaçış', Güney Afrikalı yazar Tim Jenkin'in 2003 yılında yayınlanan 'Inside Out: Escape from Pretoria Central Prison' adlı gerçek olayları aktaran kitabından uyarlandı. Başrollerinde Harry Potter filmleriyle yılzıdı parlayan Daniel Radcliffe ve Avustralyalı aktör Daniel Webber yer alıyor. İngiliz yönetmen Francis Annan'ın yönettiği ve senaryosunu L.H. Adams'la birlikte kaleme aldığı film; macera, aksiyon ve gerilim türü severlerin soluksuz izleyeceği bir yapım. Özellikle Daniel Radcliffe'in sergilediği muhteşem performans filmi kesinlikle izlemeye değer kılıyor. Adrenalin yüklü 'Pretoria'dan Kaçış' filmi, 'Hapishaneden Kaçış' temalı yapımlara çok iyi bir örnek olarak vizyondaki yerini alıyor.






FİLMİN KONUSU

1970 'li yıllarda Güney Afrikalı Tim Jenkin ve Stephen Lee, gizli operasyonlar yürütmekten suçlu bulunarak tutuklanırlar. 12 yıl hapis cezasına mahkum edilen ikili, üst düzey güvenlik önlemleri alınmış olan Pretoria Hapishanesi’ne gönderilir. Ancak Tim ve Stephen, ahşaptan yapılma anahtarlarla akıl almaz bir kaçma hikayesine adım atacaklardır.



KAMERA ARKASI

-  Filmde 10. kapıda kullanılan keski, Tim Jenkin'in hapisten kaçarken kullandığı gerçek keskidir. Tim Jenkin bunu yıllarca saklamış ve prodüksiyona ödünç vermişti.

- Filmin çekimi, gerçek kaçışın 40. yıl dönümünde gerçekleşti.

- Konusu Güney Afrika'da geçen filmin çekimleri Güney Avustralya'da gerçekleşti.

- Film yönetmen Francis Annan'ın ilk uzun metraj çalışması.




ANAHTAR DELİĞİNDEKİ SIR

Film boyunca düşünce suçundan yargılanan bir adamın özgürlük içim mücadelesini ve masumiyetini kanıtlamak için bir umut ışığı aradığını görüyoruz. Anahtarların aslında dışarıya açılan özgür düşünceyi de sembolize ettiği gerçek hayat hikayesinden uyarlanan film, gerilim ve macera türü severlerin beğenerek izleyeceği bir yapım.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder