29 Aralık 2020 Salı

AMAZON PRENSESİ GERİ DÖNDÜ "WONDER WOMAN 1984"

 

KADİM TANRIÇA DIANA

Amerika'da sınırlı sayıda sinemada ve HBO Max'te gösterime giren Wonder Woman 1984, izleyicileri her ne kadar iyi ve kötü yorumlarla ikiye bölmüş olsa da salgın döneminde en yüksek açılış hasılatı rekorunu kırdı. Ancak gelen eleştiriler ve izleyicilerden aldığı düşük puanlar nedeniyle beklentilerin altında kaldı. Yine de içerdiği aksiyon ve macera nedeniyle izlenmeye değer bir film. Yönetmenliğini Patty Jenkins'in yaptığı film adından da anlaşılacağı üzere 1984 yılında geçiyor. 1980'lerin modasını ve akımlarını mizahi bir dille ele alan film, o dönem kentsel kimliğine bürünerek yükselişe geçen Avm'leri de es geçmiyor. Karakterler üzerinden cinsiyet ayrımcılığına değinen Wonder Woman 1984, alt metninde yer alan feminist mesajlarıyla da eleştirel bir anlatı sunuyor. Filmin destansı müzikleri Alman film müziği bestecisi Hans Zimmer'in imzasını taşıyor. 



FİLMİN KONUSU

1984 yılında Wonder Woman yani Diana Prince, dünyayı kötülüklere karşı korumakta ve yardıma muhtaç insanlara el uzatarak düzeni sağlamaktadır. Ancak bu defa karşısında iki amansız düşman vardır. Bir tarafta kötü kalpli varlıklı iş adamı Maxwell Lord, öteki tarafta ise Cheetah olarak anılan kadim güçlere sahip Barbara Minerva. 
Başrolünü Gal Gadot'un üstlendiği filmin oyuncuları arasında; Chris Pine, Kristen Wiig, Robin Wright, Connie Nielsen, Lilly Aspell ve The Mandalorian dizisinin yıldız oyuncusu Pedro Pascal bulunuyor.


RÜYA TACİRİ VE DÜŞ TAŞI

Filmde bir anda ortaya çıkan gizemli rüya taşı/dreamstone, insanların hayallerini gerçeğe dönüştürüp inanılmaz güçler bahşeder. Bu kadim taş, Maxwell Lord'un eline geçince karanlık  bir karaktere dönüşerek dünyaya kötülük yaymaya başlıyor. Maxwell Lord, taştan aldığı güçle insanların hayallerini gerçeğe dönüştüren bir rüya taciri haline geliyor. Ancak bu açgözlülüğü ona çok pahalıya mâl oluyor. Filmdeki rüya taşı, İngiliz çizgi roman yazarı Neil Gaiman'ın The Sandman adlı grafik romanındaki  kadim taştan esinlenilmiştir. Aksiyon, macera ve fantastik türündeki Wonder Woman 1984 filmi, süper kahraman filmi severlerin beğenerek izleyeceği bir yapım. Elbette yüksek beklentiye girmemek kaydıyla.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder