20 Aralık 2020 Pazar

BLUES MÜZİĞİN ANNESİ "MA RAINEY (MA RAINEY'S BLACK BOTTOM)


MÜZİĞİN RUHU MA RAINEY

Pulitzer Ödülü sahibi Amerikalı yazar August Wilson'ın 1982 tarihli aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan "Ma Rainey's Black Bottom" filmi, Netflix'te yayına girdi. Başrolünde Oscar Ödüllü oyuncu Viola Davis ve Marvel Sinematik Evreni'nde canlandırdığı "Black Panther" karakteriyle tanınan (28 Ağustos 2020'de hayatını kaybeden) oyuncu Chadwick Boseman yer alıyor. Film "Blues'ün Annesi" olarak anılan yirminci yüzyılın efsanevi şarkıcısı Ma Rainey yani Gertrude Pridgett'in, 1927 yılında kayıt için Chicago'daki bir stüdyoya gelmesini ve sonrasında menajeri, yapımcısı ve müzik grubuyla arasında gelişen gerilim yüklü anları aktarıyor. Her yıl favori dizi ve filmlerini takipçileriyle paylaşan Amerika Birleşik Devletleri'nin 44. eski başkanı Barack Obama, 2020 yılı içerisinde izlediği "Ma Rainey's Black Bottom" filmini de favorileri arasında gösterdi. Ayrıca filmin yapımcılarından Oscar Ödüllü Denzel Washington, üniversite yıllarından beri Chadwick Boseman'ın akıl hocasıydı ve Boseman Oxford'daki İngiliz Dramatik Oyunculuk Akademisi'ne kabul olduğunda okul harcını Denzel Washington karşılamıştı.



FİLMİN KONUSU

1927 yılında "Blues'un Annesi" lakabıyla anılan Ma Rainey, kayıt almak için Chicago'ya bir stüdyoya gelir. Burada bir araya geldiği menajeri, yapımcısı ve ayrıca müzik grubundaki Levee ile yaşadığı tartışmalar gerilim ve hararetin yükselmesine neden olacaktır.

Filmin yönetmen koltuğunda, Amerikan 'Broadway Tiyatrosu'nun mükemmellik ödülü olarak anılan en prestijli ödüllerden 'Tony Ödülü' sahibi George C. Wolfe oturuyor. Senaryosu Ruben Santiago-Hudson'a ait olan filmin oyuncuları arasında; Viola Davis, Chadwick Boseman, Glynn Turman, Colman Domingo, Michael Potts, Jeremy Shamos, Jonny Coyne ve Taylour Paige yer alıyor.






GÜÇLÜ BİR DRAM

Ma Rainey karakteriyle inanılmaz bir performans sergileyen oyuncu Viola Davis, Oscar'ın en güçlü isimlerinden biri olmaya şimdiden aday görünüyor. Ayrıca Viola Davis, rolünü mükemmel hale getirmek için 200 pound ağırlığa ulaştı. Öte yandan Chadwick Boseman'ın canlandırdığı trompetçi Levee karakteri ise kesinlikle takdire şayan. Güçlü diyaloglarla kurulu olan tiyatral yapıdaki film, dönemin Amerikasında yaşayan Afro Amerikalı vatandaşlarının maruz kaldığı ırkçılığa ve ayrımcılığa güçlü dramatik sahnelerinde yer veriyor. Netflix'in müzikal ve dram türündeki "Ma Rainey's Black Bottom" filmi, 2020 yılının görülmeye değer güçlü yapımlarından birisi.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder