29 Aralık 2020 Salı

GEORGE CLOONEY'DEN POST APOKALİPTİK BİR DRAM "THE MIDNIGHT SKY"

 



KIYAMET SONRASINDA HAYAT

Amerikalı yazar Lily Brooks-Dalton'ın "Good Morning, Midnight" adlı kitabından uyarlanan filmin, başrolünü ve yönetmenliğini Oscar Ödüllü oyuncu George Clooney üstleniyor. Netflix yapımı film, Post-Apokaliptik türde yani bilim kurgu türünün bir alt türü olan kıyamet sonrası kurgusu bir öyküyü işliyor. Filmde 2049 yılında küresel felaket yüzünden yok olmanın eşiğine gelmiş karanlık bir dünya konu ediliyor. Hayatta kalan insan sayısının çok az olduğu bu gelecekte, bir bilim insanının yanına aldığı küçük kızla beraber atıldığı macera dolu bir yolcuk anlatılıyor. Oyuncu kadrosunda; Felicity Jones, David Oyelowo, Caoilinn Springall, Kyle Chandler, Demián Bichir ve Tiffany Boone gibi ünlü isimler var. 



FİLMİN KONUSU

2049 yılında gerçekleşen esrarengiz bir felaket sonucunda hayatta kalan tüm insanlar güvenli yerlere ve sığınaklara tahliye edilmeye başlanır. Ancak Kuzey Kutup Dairesi'ndeki Barbeau Gözlemevi'nde çalışan bilim insanı Augustine, işine devam etmeyi ve tek başına yaşamayı seçer. Bu sırada uzaydaki görevlerinin bitmesi üzerine dünyaya dönmeye çalışan bir astronot ekibi, gerçekleşen felaketten habersiz bir şekilde iletişim kurmaya çalışmaktadır. Augustine yanına aldığı küçük kızla beraber, astronot ekibiyle irtibat kurup dünyaya dönmemeleri için onları uyarmaya çalışacaktır.


UMUDA YOLCULUK

Netflix yapımı The Midnight Sky, her ne kadar bir bilim kurgu filmi olsa da aslında özünde bir yolculuk hikayesi anlatılıyor. Bilim adamı Augustine, yanına aldığı küçük kızla birlikte dünyaya dönmeye çalışan astronot ekibini kurtarmak için amansız ve zorlu bir yolculuğa atılıyor. Bu macerada elinde olan yegane şey ise sadece umudu ve cesareti. Filmin uzayda geçen adrenalin dolu sahneleri, Alfonso Cuarón'un yönettiği 2013 yapımı Yerçekimi (Gravity) filmini anımsatıyor. Sürpriz bir sona sahip olan The Midnight Sky, dram ve bilim kurgu severlerin kaçırmaması gereken bir yapım.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder