18 Ocak 2021 Pazartesi

NETFLIX'TEN STEVE CARREL İMZALI KOMEDİ DİZİSİ "SPACE FORCE"


 

UZAY KUVVETLERİ

Netflix platformunda yayına giren dizi Uzay Kuvvetleri (Space Force)  komedi ve maceranın bir arada olduğu eğlenceli bir yapım. Başrolünde Altın Küre Ödüllü oyuncu Steve Carell ve yardımcı rolde iki defa Oscar'a aday olan usta oyuncu John Malkovich yer alıyor. Hiciv dolu bu absürt komedi dizisinde; ABD başkanının emri üzerine "Ay'a Postal Basmak(!)" harekatı başlatılır. Uzay Kuvvetlerini kurmakla görevli bir grup insanın başına ise General Mark R. Naird (Steve Carrell) getirilir. Dr. Adrian Mallory (John Malkovich) ise ona yardım etmek amacıyla görevlendirilen bilim adamıdır. General Neird, bir yandan rakip ülkelerden önce uzayda üstünlük sağlamak isteyen ABD başkanının emirlerini yerine getirmeye çalışırken, diğer taraftan en büyük rakibi Hava Kuvvetleri Komutanı (Noah Emmerich) ile mücadele etmekte ve ergenlik çağındaki genç kızı Erin (Diana Silvers) ile ilgilenmeye çalışmaktadır. Bilim kurgu ve macera türündeki dizi, absürt komediden hoşlananların beğenerek izleyeceği bir yapım. 



DİZİNİN KONUSU

ABD ordusunun kurulan yeni birimi Space Force'ta görevli uyduları saldırıdan korumak ve uzaya ilişki çeşitli görevleri yürütmektir. Bu birimin başına ise General Mark R. Naird ve bilim adamı Dr. Adrian Mallory getirilmiştir. General ve birimi bir yandan yeni görevlerinde ne yapmaları gerektiğini çözmeye çalışırken, diğer yandan uzayda üstünlük sağlamaya çalışan rakip ülkelere karşı mücadele etmektedir.

Steve Carell ve Greg Daniels'in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncuları arasında; Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang ve Lisa Kudrow yer alıyor. 





SEVGİNİN GÜCÜ

Steve Carrell'ın canlandırdığı General Neird, yeni uzay birimi Space Force'ta verilen emirleri uygulamaya çabalarken bir yandan da aile babası görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Ergenlik çağındaki kızı Erin, zor bir dönemden geçerken babası her an yanında olamaz ve bu Erin açısından problem yaratır. Baba kız her ne kadar kuşak çatışması yaşasalar da aralarındaki sevgi bağının gücü sayesinde bu çatışmanın üstesinden gelirler. Dizide önem verilen mesaj da tam olarak bu. Her zorluğun üstesinden sevgiyi kullanarak gelebilineceğinin altı çiziliyor. 2. sezon onayını alan Netflix yapımı Space Force, macera ve absürt komedi severlerin beğenerek izleyeceği bir yapım.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder