27 Mart 2021 Cumartesi

SANSASYONEL BİR GÜZELLİK YARIŞMASI “MISBEHAVIOUR”

 



BAYAN DEVRİM

Gerçek olaylara dayanan “Bayan Devrim (Misbehaviour)” filmi, dünya üzerinde en çok izlenen güzellik yarışması Miss World’ün 1970 yılında gerçekleşen organizasyonundaki sansasyonel olayı konu alıyor. Filmin başrollerini; Oscar’a aday gösterilmiş İngiliz oyuncu Keira Knightley, BAFTA Ödüllü İrlandalı aktris Jessie Buckley ve BAFTA ödülü adayı oyuncu Gugu Mbatha-Raw’ın paylaşıyor. beIN CONNECT’te yayınlanan Misbehaviour; komedi, dram ve tarih türlerini severlerin beğeniyle izleyeceği heyecan dolu bir dönem filmi.  



FİLMİN KONUSU

İngiltere-Londra’da düzenlenen Miss World, dünya üzerinde en çok izlenen güzellik yarışmasıdır. Ancak 1970 yılında yaşananlar, tarihe geçecek olaylara sahne olacaktır. Efsane komedyen Bob Hope’un sunuculuğunu yaptığı yarışma, en heyecanlı yerindeyken aniden Kadın Özgürlüğü Hareketi tarafından kesilir ve yarışma sonunda tarihte ilk defa siyahi bir yarışmacı olan Miss Grenada’nın Miss World seçilmesi olayların daha da büyümesine neden olacaktır.

Yönetmenliğini İngiliz film ve TV yönetmeni Philippa Lowthorpe’un üstlendiği filmin oyuncuları arasında; Keira Knightley, Jessie Buckley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Greg Kinnear, Daniel Tiplady, Kajsa Mohammar, Stephen Boxer, Ruby Bentall ve John Heffernan yer alıyor.



KADININ FENDİ

Misbehaviour adlı film; güzellik yarışmalarının kadınları aşağılayan bir metafor olduğunu kamuoyuna duyurmayı amaçlayan Kadın Özgürlüğü Hareketi’nin sansasyonel eylemini ve sonrasında gelişen tarihsel olayları işliyor. Kadın hakları ve ırkçılık konularını kara mizah tarzıyla izleyiciye sunan film; dram, tarih ve komedi türü severlerin beğeniyle izleyeceği bir yapım.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder