3 Mart 2021 Çarşamba

NETFLIX’TEN KORKUTUCU BİR PERİLİ EV FİLMİ “ELI”

 



TEKİNSİZ EV ANLATISI

İrlandalı film yönetmeni ve senarist Ciarán Foy’un yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaristliğini ise David Chirchirillo, Ian Goldberg ve Richard Naing’in paylaştığı Eli filmi, izleyiciye korku-gerilim türündeki ürkütücü bir perili ev yapımı sunuyor. Başrolünde  1999 The Haunting ve 2013 yapımı Conjuring gibi önemli korku filmlerinde rol alan Emmy Ödülü adayı Amerikalı aktris Lili Taylor yer alıyor. Ayrıca oyuncu kadrosunda Netflix’in rekor kıran Stranger Things dizisinin yıldız oyuncularından Sadie Sink’te bulunuyor. Hastalıkla mücadele eden küçük bir çocuğun tedavi olmak için gittiği klinik, bir anda ürkütücü paranormal olayların yaşandığı, ruhlar ve hayaletlerin kol gezdiği bir tekinsiz ev anlatısına dönüşüyor.



 

FİLMİN KONUSU

Bağışıklık sistemindeki bir sorun nedeniyle kendisini zayıf düşüren bir hastalıkla boğuşan 11 yaşındaki Eli, tedavi olmak üzere anne babasının ısrarı üzerine Dr. Horn’un başında olduğu özel bir kliniğe yatırılır. Küçük çocuk Eli, ilginç tedavi yöntemleri uygulayan Dr. Horn’un tesisinde bir şeylerin ters gittiğinin farkına varır.

Filmin oyuncuları arasında; Charlie Shotwell, Lili Taylor, Kelly Reilly, Sadie Sink, Max Martini, Kelly Reilly, Deneen Tyler ve Katia Gomez yer alıyor.



KAMERA ARKASI

-Eli filmi, çocuk oyuncu Charlie Shotwell’in ilk başrolü.

-Filmdeki malikane, ABD-Louisiana’nın DeRidder ilçesindeki Beauregard Parish hapishanesinden esinlenilmiştir.

-ELI ismi, Kuzeybatı Semitik dillerinden Aramice’de “EL (Tanrı)” ve İngilizce’deki “I (Ben)” sözcüklerinden türetilmiştir.



GERİLİM DOLU BİR YAPIM

Korku, gerilim ve gizem türü severlerin beğeniyle izleyeceği bir film olan Netflix’in Eli filmi, sizleri paranormal olayların yaşandığı ruhlar ve hayaletlerle dolu bir perili eve davet ediyor. Amerikalı aktris Lili Taylor ve SAG Ödülleri ve Genç Sanatçı Ödülleri'ne adaylığı bulunan çocuk oyuncu Charlie Shotwell’in performansını kesinlikle kaçırmayın. Tekinsiz Ev anlatısı türüne güncel bir örnek sunan Eli filmi, büyük beklentiye girmeden izlendiğinde keyif alınabilecek güzel bir gerilim yapımı.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder