13 Mart 2021 Cumartesi

AKSİYON DOLU BİR SERİ “SAVAŞÇI RAHİBE (WARRIOR NUN)”

 



KADİM İBLİS AVCISI ARIEL

Amerikalı illüstratör Benn Dunn’ın "Warrior Nun Areala" adlı manga serisinden uyarlanan Savaşçı Rahibe (Warrior Nun), fantastik, korku, macera ve aksiyon türlerinin harmanlandığı serüven dolu bir Netflix yapımı. Çekimleri İspanya’da gerçekleştirilen dizide; sırtında kendisine inanılmaz güçler veren gizemli bir hale taşıyan genç kızın, savaşçı rahibeler arasına katılarak inanılmaz maceralara atılması anlatılıyor. Dizinin ana karakteri Ariel; 2016 yapımı Deadpool filmindeki Wade Wilson karakteri gibi, başına gelen her türlü soruna karşı mizahla yaklaşan alaycı bir kahraman imajı çiziyor. Bu da fantastik ve korku ağırlıkta ilerleyen diziye eğlenceli bir tat katıyor. Kanadalı film yapımcısı ve yönetmen Simon Barry’nin yaratıcısı olduğu dizide başrolü Portekizli oyuncu Alba Baptista üstleniyor. Dizinin oyuncuları arasında; Toya Turner, Lorena Andrea, Emilio Sakraya, Kristina Tonteri-Young, Lorena Andrea, Tristán Ulloa, Thekla Reuten, Olivia Delcán ve Joaquim de Almeida yer alıyor. 




DİZİNİN KONUSU

Gözlerini morgda açan Ariel, sırtında kendisine inanılmaz güçler kazandıran ilahi bir hareyle uyanır. Yetim bir genç kız olan Ariel, bu hare sayesinde kendisine ikinci bir yaşam şansı verildiğini ve artık iblislerle mücadele eden savaşçı rahibeler arasına katıldığını öğrenir. Artık bir süper kahraman olan genç kız, yeni hayatında savaşçı rahibelere liderlik edecek ve ölümcül güçlere karşı savaşacaktır.



KAMERA ARKASI

-Dizide Hollandalı aktris Thekla Reuten’in canlandırdığı karakter Jillian Salvius karakteri, çizgi roman serisinde Julian Salvius adında bir erkek karakterdir.

-Dizinin 6. Bölümü haricinde tamamı İspanya’nın Ronda kasabasında çekildi.

-Çizgi romanın ana karakteri Rahibe Shannon, dizide yardımcı bir karaktere dönüştürüldü.



ÖLÜ ŞEHİR NEKROPOLIS

Fantastik türündeki dizinin bilim kurgusal bir yönü de bulunuyor.  Dizide; Arq-Tech adlı teknoloji şirketinin başındaki Dr. Salvius, Kutsal hazineleri eritip içlerindeki Divinyum adlı materyali aktif hale getirerek cehennemin kapılarını açmaya çalışıyor. İzleyiciyi aksiyon dolu sürükleyici bir maceraya yolculuğa çıkartan Warrior Nun dizisi, Netflix’in keyifle izleyebileceğiniz korku-gerilim türündeki güzel yapımlarından birisi.
İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder