19 Mart 2021 Cuma

RETROFÜTÜRİSTİK BİR BAŞYAPIT "TALES FROM THE LOOP"

 



DÖNGÜDEN HİKAYELER

İsveçli sanatçı Simon Stålenhag'ın aynı adlı çizim kitabından uyarlanan Amazon Prime’ın “Döngüden Hikayeler (Tales From The Loop)” dizisi, her bölümünde farklı bir karakterin öyküsüne odaklanan fütüristik bir yapım. Dizinin her bölümü birbirinden bağımsız hikayelerden oluşsa da, bölümler ilerledikçe karakterlerin paralel evren veya çoklu evren aracılığıyla birbiriyle bağlantı içerisinde olduğu görülüyor. Tales From The Loop dizisi; fazla diyalog içermeyen ve ağır ilerleyen bir yapım olmasına rağmen, izleyici üzerinde yarattığı gerilim ve kaotik atmosfer sayesinde rakiplerinden ayrılıyor.



DİZİNİN KONUSU

Evrenin gizemlerini keşfetmek ve çözmek için inşa edilen dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısı ‘The Loop’, kırsal bir bölgenin derinliklerine konuşlanmıştır. Bu yüksek teknoloji, tesisin etrafında yaşamını sürdüren yerel halkın yaşamını derinden etkileyecektir.

Nathaniel Halpern’in yaratıcılığını üstlendiği dizinin oyuncuları arasında; Daniel Zolghadri, Paul Schneider, Rebecca Hall, Robert Nahum Allen, Ato Essandoh, Duncan Joiner ve usta oyuncu Jonathan Pryce yer alıyor.




DÖNGÜDEKİ YAŞAMLAR

Her bölümünde farklı bir karakterin hayatını ele alan Tales From The Loop dizisinde, bu karakterlerin başına gelen travmatik olayları dramatik bir biçimde işliyor. Anlatıların arka planında ise gelecekte insanlığın yaşam biçimlerinin bürüneceği fütüristik biçimler veriliyor. Fütüristik bir öykü derlemesi olan Tales From The Loop, bilim kurgu ve dram türü severlerin beğenerek izleyeceği bir yapım.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder