9 Şubat 2021 Salı

PERİLER DİYARINA FANTASTİK BİR YOLCULUK "WINX EFSANESİ: KADER"

 



WINX EFSANESİ: KADER

Nickelodeon adlı çocuk kanalının sevilen popüler çizgi dizisi  Winx Club'tan live-action olarak uyarlanan Fate: The Winx Saga, Netflix platformunda yayına girdi. Uzun zamandır hayranları tarafından beklenen dizi, hayranlarını iyi ve kötü yorumlarla ikiye bölmüş durumda. Animasyon versiyonundaki kusursuz fiziğe sahip kahraman karakterlere kıyasla, dizideki karakterleri daha sıradan ve gerçekçi insanlardan oluşuyor. Günümüzde yapım şirketleri artık geçmiştekinden farklı bir strateji izliyorlar. Şöyle ki; genç izleyicilerin karakterlerle özdeşleşebilmeleri ve kendileriyle bir bütünlük sağlayabilmeleri için değişik fiziksel özelliklere sahip, farklı ırktan ve kültürden gelen oyunculara yer veriyorlar. Bu şekilde ayrım olmaksızın her insanın bir arada olup anlaşabileceği ve birlikte başarıya ulaşabileceklerinin mesajı veriliyor. Netflix'in Fate: The Winx Saga dizisi; sadece hayranlarının değil, fantastik ve macera türünden hoşlanan her izleyici kitlesine hitap ediyor. Ancak dizi, animasyon biçimine  kıyasla daha karanlık ve gerilim yüklü bir dizi versiyonu olarak uyarlanmış. Yapım ekibi; yeni karanlık versiyona sahip olan dizinin, genç-yetişkin izleyici kitlesini hedef almayı amaçlamış.



DİZİNİN KONUSU

Genç kız Bloom, büyüleyici güçlere sahip bir peri olduğunu öğrenmesi üzerine Alfea adlı peri okuluna gider. Sihirli yatılı okulda arkadaşlar edinen Bloom; bir yandan okulun zorbalarıyla rekabet edip, aşk ve dostluk ilişkileri kurmaya çalışırken, öte yandan doğaüstü güçlere sahip yaratıklarla baş etmeye çalışacaktır.

 Iginio Straffi ve Brian Young'ın yaratıcısı olduğu dizinin oyuncuları arasında; Abigail Cowen, Hannah Van Der Westhuysen, Precious Mustapha, Eliot Salt, Elisha Applebaum, Danny Griffin ve Sadie Soverall yer alıyor.



İNGİLİZ ÇOCUK EDEBİYATI

Netflix İngiltere içeriği olan dizide, karakterlerin diyaloglarında İngiliz edebiyatı ve kültürüne atıflar yapılıyor. Bu diyaloglarda; Nobel Edebiyat Ödüllü İngiliz yazar William Golding'in 1954 tarihli alegorik romanı Sineklerin Tanrısı, Frances Hodgson Burnett'in 1911 tarihli İngiliz çocuk edebiyatı klasiği romanı Gizli Bahçe ve tüm zamanların en çok satan kitap serilerinden birisi olan İngiliz yazar J.K. Rowling'in Harry Potter eseri yer alıyor. Bu yapıtlar zengin düşgücüyle yetim çocuk imgesine farklı bir yönden bakan ve işleyen derinlikli kitaplardır. Tıpkı dizide ailevi problemler yaşayan yetim ve sorunlu karakterlerin, aile kavramını arkadaş ve okul çevresinde (kitaplarda olduğu şekilde) bulması gibi.



FANTASTİK BİR PERİ MASALI

Netflix'in Fate: The Winx Saga dizisi, fantastik ve macera tutkunlarının beğenerek izleyeceği korku ve gerilim dolu muhteşem bir yapım. Dizide; Solaria Krallığı ve Kraliçe Luna'nın  görünmesi, gelecek sezonlarda Winx evreninin büyüyüp daha geniş çapta işleneceği mesajını veriyor. Winx kızlarının maceradan maceraya atıldığı gerilim ve gizem dolu Netflix dizisini kesinlikle kaçırmayın.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder