9 Şubat 2021 Salı

NEFES KESİCİ BİR MACERA “KAZI (THE DIG)”


 

SÜRÜKLEYİCİ BİR SERÜVEN

Konusunu gerçek bir hikayeden alan Netflix yapımı Kazı (The Dig), İngiliz yazar ve gazeteci John Preston’ın aynı adlı romanından uyarlandı. Başrollerini; Oscar adaylığı bulunan Tony ve BAFTA ödüllü usta oyuncu Ralph Fiennes ve BAFTA ödüllü aktris Carey Mulligan paylaşıyor. Konusu 2. Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde geçen The Dig; biyografi, dram ve tarih türü sevenlerin beğenerek izleyeceği sürükleyici bir dönem filmi. Özellikle arkeoloji/kazıbilim ve kültürel araştırmalara meraklı olanlar için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yapım olduğunu söylemekte fayda var. Çünkü The Dig filmi izleyiciyi, heyecan dolu bir maceraya ve muhteşem bir serüvene çıkartıyor.





FİLMİN KONUSU

1939 yılında Britanyalı zengin bir dul olan Edith Pretty, Basil Brown adlı bir arkeologtan arazisindeki höyükleri kazmasını ister. Bu kazı, insanlık tarihinin en büyük keşiflerinden birisi olacaktır.

Yönetmenliğini Avustralyalı film ve tiyatro yönetmeni Simon Stone’un üstlendiği filmin senaryosu Moira Buffini’ye ait. Filmin oyuncuları arasında; Ralph Fiennes, Carey Mulligan, Lily James, Johnny Flynn, Ben Chaplin ve Ken Stott yer alıyor.





KAMERA ARKASI

-Rory Lomax kurgusal bir karakterdir. Kazı alanının gerçek fotoğrafçıları Mercie Lack ve Barbara Wagstaff’tı.

- Çekimler sırasında Edith Pretty’i canlandıran Carey Mulligan 34 yaşındaydı. Gerçek hayatta Edith Pretty, 1939 yılında kazıya başlandığında 56 yaşındaydı.

- Gerçek hayatta Basil Brown, Bayan Pretty'den haftada 30 şilin maaş alıyordu. Filmde Basil Brown karakterine işi kabul etmesi için verilen mektuba bu yazılmıştı.



THE DIG

Netflix’in biyografi, dram ve tarih türündeki filmi The Dig, izleyiciyi sürükleyici bir maceraya çıkartmasının yanı sıra, İkinci Dünya Savaşı’nın eşiğine gelmiş olan İngiltere’nin yaşadıklarını çarpıcı bir atmosfer eşliğinde aktarıyor. 

İyi Seyirler Dilerim 

EFE TEKSOY

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder