18 Şubat 2021 Perşembe

DRAMATİK BİR WESTERN “NEWS OF THE WORLD”

 



DÜNYADAN HABERLER

Amerikalı yazar Paulette Jiles’in aynı adlı romanından uyarlanan Dünyadan Haberler (News of The World), Netflix’te yayına girdi. Aksiyon filmlerinin usta yönetmeni Paul Greengrass’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Oscar Ödüllü oyuncu Tom Hanks ve genç yaşta yıldızı parlayan ve (bu filmdeki rolüyle 78. Altın Küre Ödülleri’nde Altın Küre’ye aday gösterilen) Alman oyuncu Helena Zengel paylaşıyor. Nefes kesici bir dönem filmi olan News Of The World, Amerikan İç Savaşı sonrasında 1870’lerin Teksas’ında geçiyor. İç Savaş gazisi olan bir yüzbaşı ve Kiowa Kızılderilileri tarafından kaçırılıp travmatik olaylar yaşayan küçük bir kızın yolculuk hikayesi anlatılıyor. Aksiyon, macera ve dram türündeki yapım, kesinlikle kaçırılmaması gereken nefes kesici bir dönem filmi.




FİLMİN KONUSU

Amerikan İç Savaşında savaşmış olan Yüzbaşı Jefferson Kyle Kidd, hayatını okuma yazma alışkanlığı olmayan kasabalara giderek insanlara en son gazete haberlerini okuyarak kazanmaktadır. Bu süreçte Yüzbaşı Kidd’in yolu, Kiowa Kızılderilileri tarafından ebeveynleri öldürülmüş ve kaçırılmış olan küçük kız Johanna ile kesişir. Johanna için yetkililerden yardım alamayan Yüzbaşı Kidd, kızı yüzlerce km ötedeki akrabalarına teslim etmek üzere yola koyulur. Bu yolculuk, yeni tanışan ikilinin macera dolu bir serüvene atılmasına sebep olacaktır.

Filmin oyuncuları arasında; Tom Hanks, Helena Zengel, Tom Astor, Travis Johnson, Andy Kastelic, Ray Mckinnon ve Mare Winningham yer alıyor.



 

KAMERA ARKASI

- 12 yaşındaki oyuncu Helena Zengel, “Da Vinci şifresini görmüştüm ancak kim olduğunu bilmiyordum.” diyerek filmde oynamadan önce Tom Hanks’i duymadığını söyledi.

- Alman aktris Helena Zengel’in İngilizce dilindeki ilk filmi.

- Dünyadan Haberler (News of The World), National Board of Review tarafından 2020’nin en iyi 10 filminden biri olarak seçildi.

- Amerikan haftalık magazin dergisi “People”ın yazarı Tom Gilatto, Dünyadan Haberler (News of The World) filmini yılın en iyi 5. filmi olarak seçti.



 

EBEVEYN HASRETİ

Birbirlerini tanımayan ve büyük bir maceraya atılan ikili arasında duygusal bir yakınlaşma oluyor. Ailesini kaybeden küçük kız Johanna, Yüzbaşı Kidd’i ebeveyni yerine koyuyor ve bu anlamda karşımıza örnek bir baba figürü çıkıyor. Öte yandan eşini kaybeden ve çocuk sahibi olmayan Yüzbaşı Kidd karakteri de, aynı şekilde çocuğu yerine koyduğu Johanna’yı benimsiyor ve bu şekilde ortaya çıkan çocuk-ebeveyn kavramı üzerinden birbirlerini tamamlayan baba-kız ilişkisini gözlemliyoruz. Olağanüstü görsellikte bir western atmosferine sahip olan 2 dalda Altın Küre adayı olan News of The World filmi; aksiyon ve macera tutkunlarının hayranlıkla izleyeceği muhteşem bir dönem yapımı. Kesinlikle kaçırmayın…

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder