21 Şubat 2021 Pazar

NETFLIX’TEN YENİ BİR POST APOKALİPTİK MACERA SERİSİ “TRIBES OF EUROPA”

 



TEKNOLOJİK KIYAMET SONRASI AVRUPA

Netflix’in Post Apokaliptik yani “Kıyamet Sonrası Bilim Kurgusu” türündeki Alman yapımı dizisi Tribes of Europa, aksiyon ve maceranın hız kesmeden akıp bittiği muhteşem bir yapım. 2029 yılında gerçekleşen “Kara Aralık” adlı küresel çaptaki gizemli bir teknolojik kesinti, yıllarca süren anarşi ve kaosa yol açar. Bu süreçte yok olan eski uluslar, kendi inançlarını ve kültürel kimliklerini oluşturan sayısız devletin ve kabilelerin oluşmasına neden olur. 2074 yılına geldiğimizde bu kabilelerin, Avrupa’nın egemenliği için acımasızca savaşmakta olduğunu görüyoruz. Teknoloji kelimesi; bu yeni kurulan vahşi dünyada, eski dünyanın felaketi olarak adlandırılıyor. Yüksek teknolojiye sahip olan Atlantiyalılar ise bu anlamda dizide kilit bir rol üstleniyor ve esrarengiz Atlantiya Küpü de dünyanın kurtuluşu için umudu simgeliyor. Tribes of Europa dizisi, teknolojik kıyametin sonrasında geçen karanlık atmosfere sahip muhteşem bir bilim kurgu yapımı.




FİLMİN KONUSU

Teknolojik bir kıyamet sonrasında 2074 yılındaki Avrupa’da, mikro devletlerin arasındaki egemenlik savaşı hüküm sürmektedir. Dış dünyadaki tehlikeden kaçan barışçıl Origin Kabilesi, ormanın güvenliğine sığınmıştır. Kabilede yaşayan Liv, Kiano ve Elja adlı üç kardeş mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Ancak tüm dünyanın peşinde olduğu Atlantiya küpü, küçük kardeş Elja’nın eline geçmiş ve bir anda her şeyin değişmesine sebep olmuştur. Artık üç kardeş, farklı yollara ayrılmak zorunda ve yaklaşan büyük bir felakete karşı hayatta kalma savaşı verecektir.

Philip Koch’un yaratıcılığını üstlendiği dizinin oyuncuları arasında; Henriette Confurius, Emilio Sakraya, David Ali Rashed, Oliver Masucci, Melika Foroutan, Robert Finster, Benjamin Sadler ve Ana Ularu yer alıyor.



TRIBES OF EUROPA

Netflix’in Alman yapımı dizisi Tribes of Europa; bilim kurgu, aksiyon ve macera severlerin beğenerek izleyeceği bir yapım. Özellikle Dark dizisinin başrol oyuncularından Oliver Masucci’nin canlandırdığı eğlenceli ve mizah yüklü Moses karakteri, diziye renk ve neşe katması açısından kesinlikle görülmeye değer. Geleceğin karanlık ve kaotik dünyasında geçen Tribes of Europa dizisi, üç kardeşin ayrı yollarda verdiği yaşam savaşını muhteşem bir atmosfer eşliğinde izleyiciye aktarıyor. 

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder