20 Nisan 2021 Salı

MUTANT CANAVARLAR EVRENİ “LOVE AND MONSTERS”

 



BÖCEK KIYAMETİ

Başrolünü Labirent (The Maze Runner) serisiyle yıldızı parlayan Amerikalı oyuncu Dylan O'Brien’ın üstlendiği Netflix yapımı Aşk ve Canavarlar (Love and Monsters) filminde; mutant canavarların sebep olduğu kıyamet sonrası dünyada, hayatta kalmaya çalışan bir gencin mizah dolu yol hikayesi anlatılıyor. İzleyici alaycı mizah imajı çizen ana karakter üzerinden olağanüstü görsellere sahip fantastik dünyaya doğru bir serüvene atılıyor. Böceklerin mutasyon geçirip canavarlaştığı bir dünyada, sevdiği kıza ulaşmak için maceraya atılan bir genç üzerinden, aşk için yapılan fedakarlık ve özverinin insana kazandıracakları güzel mesajlarla ifade ediliyor. Yolculuk süresince kahramanımızın edindiği arkadaşlıklarda ve tecrübelerde ortaya; Germen kökenli Rus biçimcilerden Vladimir Propp’un masallar üzerine araştırmalarındaki “kahramanlık işlevleri” ve karşılaştırmalı mitoloji alnının en büyük isimlerinden Amerikalı düşünür Joseph Campbell’ın eserlerinde bahsettiği “kahramanın dönüşüm evreleri” çıkıyor. Post Apokaliptik yani “Kıyamet Sonrası Bilim Kurgusu” tarzındaki yapım Love and Monsters; korku, fantastik ve aksiyon türlerinin harmanlandığı güzel bir macera filmi.




FİLMİN KONUSU

Canavarların yol açtığı büyük kıyametin üzerinden yedi yıl geçmiştir ve insanlık sığınaklara kapanmıştır. Sevimli ve talihsiz genç Joel, eski sevgilisinden haber alması üzerine, her şeyi göze alıp tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculuk hayatını tamamen değiştirecektir.

Yönetmen koltuğunda Michael Matthews’ın oturduğu filmin oyuncuları arasında; Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker, Dan Ewing, Ariana Greenblatt, Ellen Hollman, Tre Hale, Pacharo Mzembe, Senie Priti ve Amali Golden yer alıyor.




MUTANT BÖCEKLER

30 milyon dolar bütçeyle çekilen ve olağanüstü görsel atmosfere sahip olan Love and Monsters’ın, 93. Akademi Ödülleri’nde “En İyi Görsel Efekt” dalında Oscar adaylığı bulunuyor. Ayrıca fantastik öğelerle harmanlanan korku temasına sahip olan hikayenin alt metninde; hayvan sevgisi, merhamet ve empati kavramlarının yer aldığı dostluk mesajları bulunuyor.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder