30 Haziran 2020 Salı

EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI: FIRE SAGA'NIN HİKAYESİ





EUROVISION SONG CONTEST: THE STORY OF FIRE SAGA

 'Amerikalı' oyuncu/komedyen 'Will Ferrel' ve 'Kanadalı' oyuncu 'Rachel McAdams'ın başrollerini paylaştığı 'Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga'nın Hikâyesi' adlı film Netflix platformunda izleyiciyle buluştu. 'Covid-19' salgını nedeniyle; 1956 yılından beri düzenlenen ve dünyanın en uzun soluklu ve en büyük şarkı yarışması olan Eurovision, bu sene iptal oldu. Bu durum aynı tarihte vizyona girecek olan 'Will Ferrel' filmine de darbe vurdu. Ancak 'Netflix' sayesinde sinema severler evlerinde bu keyifli komediyi izleme olanağına erişebiliyor. 'Will Ferrel', absürt komedileriyle tanınan ve kendine has bir espri türüne öncülük eder. Zira bu filmde de yine aynı türde espri bombardımanıyla karşı karşıyayız. Fakat bu defa 'Eurovision'un o görkemli atmosferi ve göz alıcı dans şovlarıyla biraraya gelerek, beyazperdede o heyecanı tekrardan yaşamamıza önayak oluyor. Ayrıca 'Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazanan şarkıcıları ve sunucuları da filmde karşımıza çıkıyor.





FİLMİN KONUSU

1974 yılında, 'İzlanda'nın Husavik adlı bir kasabasında 'Lars Erickssong' ve 'Sigrit' adlı iki çocuk,  'ABBA'nın 'Waterloo' adlı 'Eurovision'da birinci olan şarkısın eşliğinde dans edip eşlik ederler. Yaşadıkları bu deneyimden çok etkilenen iki çocuk, aradan geçen yıllar sonra 'Fire Saga'adlı kurdukları grup eşliğinde 2020 'Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaya hak kazanırlar ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek için 'İskoçya-Edinburgh'a doğru büyük bir maceraya doğru yelken açarlar.
Yönetmen koltuğunda 'David Dobkin'in oturduğu filmin senaryosu ise 'Will Ferrell' ve 'Andrew Steele'e ait. Filmin oyuncuları arasında; 'Will Ferrell', 'Rachel McAdams', 'Pierce Brosnan', 'Dan Stevens', 'Mikael Persbrandt', 'Melissanthi Mahut' ve 'Ólafur Darri Ólafsson' gibi isimler yer alıyor.





'WILL FERREL'IN EUROVISION HAYRANLIĞI

Usta komedyen 'Will Ferrel'ın, 'Eurovision Şarkı Yarışması'na ilgisi 'İsveçli' eşi 'Viveca Paulin' vasıtasıyla başladı. 1999 Mayıs'ında 'Viveca', eşi 'Will'i kuzenlerine götürüyor ve orada aile arasında izleyince çok etkileniyor. O günden sonra Eurovision'un sıkı bir takipçisi olan 'Will Ferrel', 2014 yılında 'Conchita Wurst'un kazananı taçlandırdığı 'Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalini izlemek için 'Danimarka'nın 'Kopenhag' şehrine gidiyor. Ardından 'İsveç' heyetinin bir parçası olarak 'Portekiz'in 'Lizbon' kentinde düzenlenen '2018 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılıyor ve provalar da dahil olmak üzere gösteriyi baştan sona kadar takip etmeesine izin veriliyor.





Hikaye süresince 'İzlanda' inançlarına ve geleneklerine bağlı olan 'Sigrit' karakteri'nin elflere dilekte bulunduğu duygusal sahneler çok anlamlı ve çok güzel işlenmiş. Ayrıca 'İngiliz' oyuncu 'Dan Stevens'ın canlandırdığı 'Rus' şarkıcı 'Alexander Lemtov' karakteri gerçekten çok eğlenceli ve komik. 'Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga'nın Hikayesi' filmi; müzik, komedi ve aşkın bir arada harmanlandığı nesef kesen bir yapım. Elbette absürt komedi sevenlere hitap ettiğini söylemekte fayda var.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder