27 Mayıs 2021 Perşembe

LAS VEGAS’TA BİR ZOMBİ İSTİLASI “ARMY OF THE DEAD”

 




ÖLÜLER ORDUSU

Watchmen, 300 Spartalı, Batman ve Superman: Adaletin Şafağı ve Justice League gibi filmlerin usta yönetmeni Zack Snyder, bu defa bizleri kıyamet sonrası zombilerle dolu bir Las Vegas’a doğru yolculuğa çıkartıyor. 90 milyon dolarlık bütçesiyle Netflix platformuna hızlı bir giriş yapan Army Of The Dead, bir grup paralı askerin zombi salgını sırasındaki kumarhane soygununu konu alıyor. Başrolünü 2015 yapımı James Bond filmi Spectre, Guardians of the Galaxy ve Avengers serisi gibi filmlerle yıldızı parlayan oyuncu Dave Bautista üstleniyor. Army of the Dead’de, çeşitli blockbuster filmlere, Antik Mısır ve mitolojiye yapılan doğrudan göndermeler yer alıyor. Şöyle ki; Las Vegas’ta zombilerin sığınak olarak kullandığı Olympos oteli, aslında Yunan Mitolojisi’nde tanrıların oturduğu kabul edilen dağın adıdır. Ayrıca zombilerin lideri Zeus’un ismi, Yunan mitolojisinde tanrıların babası olarak anılan yıldırımların efendisi Zeus’tan gelmektedir. Helikopter sekansında görülen Luxor oteli ise; Mısır’ın en güçlü tanrısı Amon-Ra’nın şehri olarak bilinen, çok sayıda tapınak, tarihi yapı ve firavun mezara ev sahipliği yapan ünlü Luksor şehrine yapılan bir göndermedir. Filmin başında Zeus karakterinin taşındığı askeri kargo, askerler tarafından Ra’nın asası olarak bahsediliyor. Post- Apokaliptik yani kıyamet sonrası bilim kurgusu türündeki yapım; fantastik, korku ve aksiyon severlerin beğenebileceği bir zombi filmi. Ancak 148 dakikalık uzun bir süreye sahip olduğunu söylemekte de fayda var.





FİLMİN KONUSU

Bir grup paralı asker, Las Vegas’a benzeri görülmemiş büyüklükte bir soygun gerçekleştirecektir. Ancak Las Vegas, zombiler tarafından istila edilmiş ve karantina altına alınmıştır. Ekip karantina bölgesine girerek hayatlarındaki en büyük kumarı oynayacaktır.

Zack Snyder’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosu Shay Hatten ve Joby Harold’a ait. Filmin oyuncu kadrosunda; Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick, Ana de la Reguera, Theo Rossi, Matthias Schweighöfer, Nora Arnezeder, Hiroyuki Sanada, Garret Dillahunt ve Tig Notaro bulunuyor.




KAMERA ARKASI

-Yönetmen Zack Snyder, film için kendi storyboard'larını çizdi.

-Helikopteri ilk gördüğünde Marianne Peters karakteri, "Bu bir hurda!" diye haykırıyor. Bu söz, Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) filminde Luke Skywalker'a yapılan bir atıftır.

- Askerlerin, Zeus karakteri ile ilk karşılaştığı filmin açılış sahnesinin çekimi beş hafta sürdü.





ZOMBİ KIYAMETİ

1981 yapımı Kurt Adam Londra'da (An American Werewolf in London), Yıldız Savaşları (Star Wars) ve Indiana Jones gibi klasiklere göndermelerin yer aldığı Army of the Dead, zombi salgını sırasında geçen aksiyon odaklı bir soygun filmi. Aksiyon ve korku severlerin beğenisine sunulan Netflix orijinal filmi, özellikle “Zombie Apocalypse” yani Zombi Kıyameti türü hayranları için farklı bakış açısına sahip güzel bir örnek.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder