14 Ağustos 2020 Cuma

NETFLIX'İN BİLİM KURGU FİLMİ GÜÇ PROJESİ (PROJECT POWER)






SÜPER KAHRAMANLAR ÇAĞI BAŞLIYOR

Oscar Ödüllü oyuncu 'Jamie Foxx' ve 'Joseph Gordon-Levitt'in başrollerini paylaştığı bilim kurgu filmi 'Project Power', 'Netflix''in platformunda yerini aldı. Aksiyon ve maceranın bir an olsun durmak bilmediği film 85.1 Milyon dolar bütçeye sahip. Olağanüstü görsel efektleri ve akıl almaz savaş sahneleriyle süper kahraman filmi severlerin beğeniyle izleyecekleri türde bir yapım.



PROJECT POWER 

İnanılmaz güçler kazandıran bir hap New Orleans sokaklarına dağılmıştır. İnsan DNA'sında gizli olan genetik potansiyeli ortaya çıkaran ve bir tür evrim geçirmesini sağlayan hap, her kullanıcıya farklı güçler kazandırır. Hapın şehirde hızla yayılması suç oranını ciddi oranda arttırır. Ancak askeri bir geçmişe sahip olan Art, Frank adlı polisi ve Robin adlı genç bir kızı da yanına alarak bu sürece dur diyecektir.
Yönetmenliğini 'Henry Joost' ve 'Ariel Schulman'ın yaptığı filmin senaryosu ise 'Mattson Tomlin'e ait. Oyuncuları arasında; 'Jamie Foxx', 'Joseph Gordon-Levitt', 'Dominique Fishback' ve 'Rodrigo Santoro' gibi ünlü isimler yer alıyor.




YENİ GELECEK EVRİM ÇAĞI MI?

'Poject Power' filmi; 'Robert De Niro' ve 'Bradley Cooper'ın başrollerinde yer aldığı 2011 yapımı Amerikan bilim kurgu filmi 'Limit Yok' (Limitless) ve 2014'te 'Luc Besson'un yönettiği Fransız bilim kurgu filmi 'Lucy''nin izinden gidiyor. Bu yapımlarda da insanın fiziksel limitlerini sonuna kadar zorlamasını sağlayan ütopik haplar sayesinde insan ırkının evrimde bir sonraki aşamaya geçmesi sağlanıyordu. Ancak sonrasında bu kontrolsüz gücün getirdiği korkunç sonuçlar ve yıkımların da altı çiziliyordu. 'Porject Power'da da aynı şekilde benzer yapımlarda olduğu gibi; insanlara vaat edilen bu muhteşem gücün sonunda acı ve yıkım getirdiğini bir kez daha görüyoruz. Filmde insanlara mucizevi bir güç bahşeden hap, aslında hayvanlarda bulunan yeteneklerin insan genetiğinde de gizli olduğu ve hapında bu gücü ortaya çıkardığını görüyoruz. Aslında burada felsefedeki güç istenci teriminin altı çiziliyor. 20. yüzyıl retorik sentezcisi olan ve Rumen filozof 'E. M. Cioran', 'Tarih ve Ütopya' adlı yapıtında "Güce susamışlığı şu ya da bu derecede hissetmemiş olanlar pek nadirdir, tabiatımızda vardır o."der. Tıpkı 'Project Power' filmindeki güce karşı koyamayan insanlarda gördüğümüz gibi gibi.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder