6 Ağustos 2020 Perşembe

BEYONCE'TAN ÇIĞIR AÇACAK BİR FİLM-ALBÜM PROJESİ: BLACK IS KING



MÜZİĞİN FEMİNEN RUHU BEYONCE
Beyonce, 2019 yılında vizyona giren live-action uyarlama 'Aslan Kral (Lion King)' filminde 'Naia' karakterini seslendirmişti ve film için müzikler hazırlamıştı. 'Disney +' platformunda yayınlanan 'Black is King' albümü ise Aslan Kral filmi için hazırladığı müziklerin görsel kliplerinden oluşan bir film-albümü. 85 dakikalık görsel klip boyunca; Afrika'nın etnik kültürünü yansıtan göz alıcı epik kostümler, büyüleyici makyajlar ve olağanüstü kareografilerle hazırlanan dans şovları sizleri bekliyor. Ayrıca Beyonce moda dünyasının dev markaları; 'Versace', 'Burberry', 'Valentino', 'Balmain' ve (Beyonce'un kendi özel stilisti) 'Zerina Akers' tarafından tasarlanan 69 farklı kostüm giyerek stil ve tarz alanına da damgasını vuruyor.


KRALİÇE BEYONCE
Müzik dünyasında 'Queen B' lakabıyla anılan pop müzik türünün kraliçesi Beyonce, 'Black is King' adlı çığır açan film-albüm projesiyle tahtındaki yerini koruduğunu ve ne kadar yenilikçi ayrıca vizyoner olduğunu gözler önüne serdi. 'Black is King' projesinde yer alan isimler;  Beyonce'un eşi ünlü prodüktör ve müzisyen 'JAY-Z', kuzeni şarkıcı 'Kelly Rowland', Britanyalı süpermodel 'Naomi Campbell', Amerikalı prodüktör, şarkıcı ve rapçi olan 'Pharrell Williams' ve daha niceleri yer alıyor. 'Black is King', size görsel bir şölen eşliğinde muhteşem bir müzik dinletisi sunan kusursuz bir başyapıt. Öyle ki; kendinizi bir anda müziğin ritmine kaptırıp yerinizde duramayacak ve etkisinden çıkamayacaksınız.


AFRİKA'YA SAYGI DURUŞU
Beyonce'un yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 'Black is King'; Afrika'nın geleneksel kültürüne adanan, ayrıca görselleri ve sözleriyle ırkçılığa ve sömürgeleştirmeye karşı durup siyah kültürünün haklarını savunan ve direnen bir proje. Black is King'te yer alan şarkıların sözlerinde; siyah renginin güzelliği ve mükemmelliği vurgulanıyor ayrıca gençlere ve çocuklara ilham vermeyi amaçlayan mesajlar da yer alıyor. Kaliteli aynı zamanda yenilikçi ve farklı türde bir yapım arıyorsanız, 'Black is King'i izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü Beyonce, 'Black is King' adlı film-albüm yapıtıyla müzik dünyasına adeta bir meteor taşı gibi düştü.
İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder