18 Mayıs 2022 Çarşamba

GERÇEK BİR JAPON MAFYASI ‘YAKUZA’ HİKAYESİ: “TOKYO VICE



JAPONYA’NIN YERALTI DÜNYASINA SIRA DIŞI BİR YOLCULUK

HBO Max’te yayınlanan Tokyo Vice; kariyerinin büyük çoğunluğunu Japonya’da geçiren Amerikalı gazeteci ve yazar Jake Adelstein’in, Japonya’nın Yomiuri Shimbun adlı büyük ulusal gazetesinde ilk yabancı gazeteci olarak çalıştığı dönemde yaşadıklarını anlattığı 2009 tarihli Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan adlı kitabından uyarlandı. Suç, dram ve polisiye türündeki dizi, kökeni 1603 ve 1868 yıllarını kapsayan Tokugawa Dönemi'ne dayanan Yakuza organizasyonlarının, gerçek yaşam ritüellerinden, geleneklerinden ve tarihinden ilham alıyor. Başrollerini 2003 yapımı The Last Samurai filmindeki Katsumoto rolüyle Oscar’a aday olan Ken Watanebe, 2017 yapımı Baby Driver ve 2021 tarihli West Side Story yapımlarıyla yıldızı parlayan Amerikalı aktör Ansel Elgort paylaşıyor.



DİZİNİN KONUSU

Tokyo’nun en büyük gazetelerinden birisinde çalışan araştırmacı gazeteci Jake Adelstein, tanıştığı dedektif Hiroto Katagiri ile birlikte şehrin en güçlü suç patronlarının hakim olduğu yeraltı dünyasına adım atacaktır.

Oyuncuları arasında; Ansel Elgort, Ken Watanabe, Rachel Keller, Shô Kasamatsu, Ella Rumpf, Rinko Kikuchi, Shun Sugata, Takaki Uda, Kosuke Tanaka, Masato Hagiwara, Eugene Nomura ve Ayumi Tanida yer alıyor.



DETAYLAR

-2013'te ilk kez yapım aşamasına girdiğinde, Adelstein rolünü Harry Potter film serisinin başrol oyuncusu Daniel Radcliffe oynayacaktı.

-Oyuncu Ansel Elgort, dizi için akıcı bir şekilde Japonca konuşmayı öğrendi ve rolüne hazırlanırken profesyonel gazetecilerden yazma eğitimi aldı.

- Ansel Elgort'un ebeveynlerini oynayan Danny Burstein ve Jessica Hecht, Fiddler on the Roof'un 2015 Broadway yeniden canlandırmasında karı koca Tevye ve Golde'u oynadılar.



BİR SUÇ İMPARATORLUĞU

Dizinin ilk bölümünü; Heat, The Last of the Mohicans, The Insider ve Collateral filmlerinin usta yönetmeni Michael Mann yönetiyor. HBO Max’in suç, dram ve gerilim türündeki yeni serisi Tokyo Vice, Yakuza ailelerine odaklanan ve Tokyo’nun doksanlı yıllardaki polis teşkilatı ve aynı zamanda adalet sistemindeki yozlaşmayı sosyo-politik çerçeveden irdeleyen bir suç drama dizisi.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder