7 Nisan 2022 Perşembe

FANTASTİK DİYARIN KADİM KORUYUCUSU “SHAHG-CHI VE ON HALKA EFSANESİ”


 

 

KADİM SAVAŞÇI

Marvel Sinematik Evreni’nin uzak doğulu kahramanı Shang Chi, Avengers yani Yenilmezler’e farklı türde bir soluk getirecek olan yeni nesil bir süper kahraman. Fantastik bir origin öyküsüyle Marvel evrenine giriş yapan Shang Chi, gençlerin ve dövüş sanatları tutkunlarının beğeneceği tarzda aksiyon dolu bir yapım. Doğaüstü ve mistik öğelerin hakim olduğu filmde; ölümsüz bir büyücü olan babası tarafından suikastçı olarak yetiştirilen bir gencin, babasının son derece kötü güçlere sahip birisi olduğunu öğrenmesi ve bu kötülük imparatorluğuyla mücadelesini konu alıyor. Film süresince hikayenin; Sigmund Freud’un Oidipus Karmaşası ve Carl Gustav Jung’un Elektra Kompleksi kavramları üzerine kurulu olduğunu görüyoruz. Ayrıca Asya kıtasından bir kahraman çıkartan yapım şirketinin; bu yeni karakteri gelecekteki Avengersvari büyük bütçeli bir yapıma da dahil ederek, geniş bir izleyici kitlesi hedeflediği görülüyor. Macera ve fantastik tutkunlarının beğeniyle izleyeceği Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filmi, sizleri olağanüstü bir dünyanın kapılarını aralatacak aksiyon yüklü bir gişe yapımı.



FİLMİN KONUSU

Babası ölümsüz bir büyücü olan Shang-Chi, suikastçı olmak üzere yetiştirilmiş simya ve insanüstü güçlere sahip bir dövüşçüdür. Babası Xu Wenwu’nun kötülük imparatorluğunun hükümdarı olduğunu öğrenen Shang-Chi, güçlerini bu kötülük krallığını yıkmak için kullanacaktır.

Yönetmen koltuğunda Destin Daniel Cretton’un oturduğu filmin oyucu kadrosunda; Simu Liu, Awkwafina, Tony Chiu-Wai Leung, Meng'er Zhang, Fala Chen, Michelle Yeoh, Wah Yuen, Florian Munteanu, Andy Le ve Ben Kingsley yer alıyor.



ON YÜZÜK SEMBOLLERİ

Marvel’in efsanevi kötü karakteri Mandarin’in öncülü olan Xu Wenwu, kollarına halkalar takıyor. Bunlar geleneksel dövüş sanatları eğitiminde kol ve yumrukları güçlendirmek için kullanılan ron halkalarıdır. Ayrıca bu halkalardaki semboller Çince karakterlerdir; "Quan" (otorite), "Li" (güç), "Zhuang" (güçlü), "Wei" (olağanüstü), "Jie" (muhteşem), "Shi" (etkili), "Hong" (büyük), "Xiong" (kudret), Qiang" (kuvvet) ve "Wei" (baskın).  Filmde karakterler Shang Chi’nin annesi Ying Li’nin büyüdüğü büyülü yaratıkların yaşadığı başka boyuttaki gizemli köy Ta-Lo’ya gidiyor. Buradaki fantastik canlılar ise belirli kavramları temsil ediyor; Çin koruyucu aslanı (barışı, enerjiyi ve mutluluğu temsil eder), Qilin yani Trevor'un "Garip At" dediği yaratık (uzun ömürlülüğü ve refahı sembolize ediyor), Fenghuang yani anka kuşu (ölümsüzlüğü simgeliyor), Jiuweihu yani dokuz kuyruklu tilki (doğaüstü güçleri, barışı ve refahı temsil ediyor), Dijiang yani Morris (kaos ve karışıklığı simgeliyor). Sinemalarda ve Disney + platformunda gösterime giren 150-200 milyon dolar bütçeli Shang-Chi ve On Halka Efsanesi, süper kahraman ve dövüş filmleri ve hayranlarının beğeniyle izleyeceği fantastik türde bir Disney yapımı.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder