24 Eylül 2021 Cuma

YAŞAM VE ÖLÜM ARASINDA "AFTERLIFE OF THE PARTY"

 




CAN ÇIKAR HUY ÇIKMAZ

Netflix’in fantastik yapımı Afterlife of The Party; Hayatı partilerden ibaret olan delidolu bir kızın, öldükten sonra dünyaya dönerek hatalarını telafi etmesini esprili ve dramatik bir dille anlatıyor. Başta izleyiciyi yaşam ve ölüm arasında geçen Dickensvari bir modern zamanlar miti karşılıyor. Özellikle Cassie karakterinin, Koruyucu Meleği Val ile birlikte yaptığı doğaüstü yolculuk; bizlere Charles Dickens’ın 1843 tarihli klasik romanı “Bir Noel Şarkısı”ndaki “Ebenezer Scrooge” karakterinin hayaletlerle yaptığı fantastik seyahatleri anımsatıyor. Ancak hikâyenin sonradan, başrollerini Patrick Swayze, Demi Moore ve Whoopi Goldberg’in paylaştığı 1990 yapımı The Ghost filmini anımsattığını ve öykünün de bu yöne evrildiğini görüyoruz. Bir olgunlaşma hikâyesi de diyebileceğimiz Afterlife of The Party’de, Cassie adlı karakterin belli bir ruhsal gelişim sağladıktan sonraki noktada insanlara iyiliklerde bulunuyor. Burada (filmde de kitabı gösterilen) İngiliz çocuk edebiyatı klasiklerinden gökten şemsiyeyle inen Mary Poppins mitindeki gibi, zor durumdaki insanlara yardım elini uzattığı görülüyor.  




FİLMİN KONUSU

Yaşamı sadece eğlence ve partilerden ibaret olan delidolu genç kız Cassie, talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeder. Ancak Cennete gidebilmek için önce dünyadaki hatalarını telafi etmelidir.

Yönetmen koltuğunda Stephen Herek’in oturduğu filmin oyuncuları arasında; Victoria Justice, Midori Francis, Robyn Scott, Adam Garcia, Timothy Renouf, Gloria Garcia, Spencer Sutherland ve Kiroshan Naidoo yer alıyor.




GÖKTEKİ MELEK

Dostluk ve arkadaşlık kavramlarının önemine değinen filmde, güvenilir olmanın da özellikle altı çiziliyor. Romalı filozof, siyasetçi ve düşünür Marcus Tullius Cicero, Platon’dan (Eflatun) ilhamla yazdığı ‘Dostluk Üzerine’ adlı eserinde, sarsılmaz dostluğun temelinin güvenilir olmak olduğunu belirtir. Filmde Cassie ve Lisa karakteri arasındaki dostluk ilişkisinde de, itimat etmek ve güvenme kavramlarının her şeye baskın çıktığını görüyoruz. Fantastik, komedi ve dram türündeki Afterlife of The Party, sizlere eğlence ve mizah dolu bir dünyanın kapılarını aralatacak orta derecede bir Netflix yapımı.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder