25 Temmuz 2021 Pazar

STEPHEN KING’TEN GERİLİM DOLU BİR AŞK HİKAYESİ “LISEY’S STORY”

 


KORKUNUN KRALI STEPHEN KING

 

KORKUNUN KRALI STEPHEN KING

Korku-gerilim yazarı Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanan mini dizi Lisey’s Story, Apple TV+ platformunda yayınlandı. J. J. Abrams’ın yapımcı koltuğunda oturduğu dizide; Oscar ödüllü Amerikalı aktris Julianne Moore, Oscar adayı oyuncu Clive Owen ve The Hateful Eight’teki Daisy Domergue rolüyle “En İyi yardımcı Kadın Oyuncu” dalında Oscar’a aday gösterilen Jennifer Jason Leigh gibi yıldızlar var. Akademi ödülü adayı No, Neruda ve Jackie filmlerinin yönetmeni Pablo Larrain imzasını taşıyan yapım, izleyiciyi dehşet ve gizem yüklü bir dünyaya doğru fantastik türde bir yolculuğa çıkartıyor. Dizide dünyaca ünlü bir yazar olan kocasını kaybeden kadının, bir yandan kendisini toparlamaya çalışırken öte yandan kocasının basılmamış kitaplarından çıkar sağlamaya çalışan tehlikeli kişilerle mücadelesini konu alıyor. Doğaüstü türde bir yanı da olan hikayede; kocasıyla arasında telepatik bir bağ bulunan Lisey karakteri, kocasının küçükken yarattığı Boo’ya Moon adlı karanlık ve fantastik bir dünyaya gidip gelmektedir. Bu dünya kefenliler adlı yaşamla ölüm arasında sıkışmış ruhların ve ayrıca şifalı bir havuzun bulunduğu sihirli ormandan oluşmakta. Korkunun kralı Stephen King’in şeytani kaleminden çıkan bu destansı anlatı, aslında bir bakıma mitolojik bir dünyayı yansıtıyor. İtalyan yazar ve siyasetçi Dante Alighieri’nin ahirete yapılan yolculuğu ve anlattığı klasik eseri İlahi Komedya’yı anımsatıyor. Bu epik şiirde tıpkı Boo’ya Moon adlı karanlık mekandaki kefenliler gibi iki dünya arasında arafta kalan ruhlar bulunmaktadır. Ayrıca dizideki havuzda tıpkı, mitolojide ölüler ülkesinin yer altı ırmağı olarak anılan Styks nehrini hatırlatıyor. Mitolojik öykülerde Achilleus’un annesi Thetis, oğlunu silah işlemez kılmak için bu nehre sokar. Dizide de karakterlerin vücutlarını yaralardan arındırmak için şifalı bir havuza girdiğini görüyoruz. İçerisinde hem aşk hem de psikolojik gerilim ve korku unsurlarını taşıyan Lisey’s Story dizisi, sizleri Stephen King’in dehşet dolu dünyasına götürecek korku dolu bir mini dizi.


DİZİNİN KONUSU

Dünyaca ünlü bir yazar olan Scott Landon’ın eşi Lisey Landon, kocasının ölümüyle yıkılır ve uzun süre kendini toparlayamaz. Bir yandan kocasının ardında bıraktığı karanlık geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan Lisey, öte yandan Scott’ın basılmamış romanlarına kafayı takan tehlikeli bir takipçinin de hedefi olmuştur.

Dizinin oyuncuları arasında; Julianne Moore, Clive Owen, Jennifer Jason Leigh, Dane DeHaan, Joan Allen, Sung Kang, Sebastian Eugene Hansen, Clark Furlong, Michael Pitt, Ron Cephas Jones, Omar Metwally, Michelle Girolami, Peter Scolari ve Paul Lazar bulunuyor.



FANTASTİK BİR KORKU EVRENİ

Romana kıyasla dizide bazı ufak değişiklikler bulunuyor. Örneğin Jim Dooley karakteri romanda posta kutusuna kedi koyuyor, fakat dizide bu olay karga olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Lisey ve Dooley arasındaki boğuşma sahnesi, romanla karşılaştırıldığında dizide daha yoğun ve şiddet içerikli geçiyor. Ancak bunlar çok ufak detaylar ve göze batmıyor. Bu anlamda güzel bir roman uyarlaması olduğu ortada. Psikolojik gerilim, korku ve fantastik türlerindeki Lisey’s Story, sizleri ürpertici bir aşk hikayesinin anlatıldığı doğaüstü bir yolculuğa çıkartacak. Stephen King’in korku evrenindeki bu gerilim ve gizem dolu macerayı kesinlikle kaçırmayın. 
İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder