25 Kasım 2019 Pazartesi

YENİ YIL AŞKI: THE KNIGHT BEFORE CHRISTMAS


 Netflix yapımı 'The Knight Before Christmas', yılbaşının yaklaştığı bu zamanda içinizi ısıtacak ve sizi yeni yıl ruhuna hazırlayacak bir yapım. Vanessa Hudgens ve Josh Whitehouse'un başrolünde yer aldığı romantik komedi filminin yönetmeni Monika Mitchell.
Disney'in 'High School Musical' serisiyle tanıştığımız Vanessa Hudgens, artık liseli ergen kız rollerinden evrilerek romantik komedilerin aranılan yüzü oldu.  Vanessa Hudgens'ın 2018 yılında 'The Princess Switch' gibi Noel aşkını yaşatan bir film arıyorsanız 'The Knight Before Christmas'ı kaçırmayın.




The Knight Before Christmas Konusu:


14. yüzyılın İngiliz Orta Çağ şövalyesi olan Sir Cole, geleneksel av yarışmasına katılır ve ormanda yolunu kaybeder. Ormanda karşısına çıkan gizemli yaşlı kadın onu sihir gücüyle zamanda yolculuğa çıkartarak günümüze gönderir. Ne olduğunu anlayamayan Sir Cole kendisini Amerika'nın Ohio eyaletinde bulur. Burada kalbi kırık bir lise fen öğretmeni olan Brooke, Sir Cole'un hayatına girmesiyle aşka olan inancını yeniden bulacaktır.



Portakalın Filmdeki Anlamı

Filmde yapılan portakal göndermesi tarihsel bir anlam içerir. Broke karakteri, Sir Cole'a portakal hediye ettiğinde. Sir Cole ne olduğunu biliyordu çünkü tarihte 1334 yılında yaşıyordu. Portakal ise İngiltere'ye 1289 yılında getirildi. İngiltere'nin Portshmouth şehrine demirleyen bir İspanyol gemisi, I. Edward'ın karısı Elanor'un elçisine 15 limon ve 7 portakal satmıştı.



Zamanın Ruhunda Gezen Aşk

Filmin zamanda yolculuk yaparak geçmişten günümüze gelen Orta Çağ şövalyesi hikayesi, temelini Fransa'nın dünyaca ünlü iki büyük oyuncusu Jean Reno ve Christian Clavier'in başrolünde yer aldığı 1993 yapımı Ziyaretçiler (Les Visiteurs)' filminden esinlenmiş. 1998'de ikinciside çekilen Ziyaretçiler'de; Orta Çağ şövalyesi ve bir köle kendilerini büyücünün yardımıyla günümüzde buluyorlardı. Tıpkı 'The Knight Before Christmas'ta olduğu gibi. Fakat hikayede oynama yapılarak bu tema bir aşk hikayesine dönüştürülmüş ve başarıyla uyarlanarak ortaya güzel bir romantik yapım çıkmış.


İyi Seyirler Dilerim
EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder