7 Haziran 2021 Pazartesi

TÜYLER ÜRPERTİCİ CONJURING SERİSİ DEVAM EDİYOR (THE CONJURING: THE DEVIL MADE ME DO IT)


 

KORKU SEANSI 3

The Conjuring: The Devil Made Me Do It, HBO Max’te ve ABD sinemalarında gösterime girmesiyle Box Office ABD'nin yeni lideri oldu. Saw, Conjuring ve Insidious gibi yapımlarla korku sinemasına yeni bir soluk getiren son dönemin popüler yönetmeni James Wan, bu defa yapımcısı olduğu serinin devam halkasında izleyiciyi yine dehşetin kucağına atıyor. Gerçek olaylardan ilham alınarak hazırlanan Conjuring Evreni (The Conjuring Universe), Amerikalı demonolojist Ed ve Lorraine Warren çiftinin parapsikolojik vakalarını ele alıyor. Bu defa 1981 yılındaki Arne Cheyenne Johnson ya da Beni Buna Şeytan Zorladı (Devil Made Me Do It) davası olarak bilinen dosyayı konu alıyor. Ancak serinin önceki filmlerine oranla dinsel öğelerin ağırlıkta olduğu yapımda, korku atmosferi biraz daha zayıf kalıyor. Burada yönetmen koltuğuna James Wan yerine Michael Chaves’in geçmesinin de etkisi olduğu aşikar. Fakat yine de işlediği şeytani tarikat konusu, metampsikoz doktrini, cadı-büyücü teması bakımından lanetli ev türüyle ünlenen “Korku Seansı Evrenine” farklı bir bakış açısı sunuyor. Ayrıca film sinema tarihinin korku klasikleri arasında yer alan; Alfred Hitchcock’un 1960 yapımı Sapık (Psycho), 1973 tarihli korku efsanesi The Exorcist ve Stephen King’in romanından Stanley Kubrick’in beyazperdeye uyarladığı 1980 yapımı Cinnet (The Shining) yapımlarından esinler taşıyor.




FİLMİN KONUSU

Paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren çiftinin ele aldıkları yeni dava öncekilerden oldukça farklıdır. Warrenlar, bu defa şeytani bir varlık tarafından ele geçirildiği iddia edilen cinayet zanlısına yardım eli uzatacaktır.

Yönetmen koltuğunda 2019 yapımı Lanetli Gözyaşları (The Curse of La Llorona) filminin  yönetmeni Michael Chaves’in oturduğu yapımın oyuncuları arasında; Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O'connor, Sarah Catherine Hook, Julian Hilliard, John Noble, John Eugenie Bondurant, Shannon Kook, Ronnie Gene Blevins,Keith Arthur Bolden, Steve Coulter ve Vince Pisani bulunuyor.




GERİLİM DOLU BİR YAPIM

James Wan korku evrenine açılan yeni bir pencere The Conjuring: The Devil, serinin hayranlarının beğeniyle izleyeceği bir korku-gerilim yapımı örneği sunuyor. Her sahnesi gizem ve dehşet yüklü film, sizleri okültistlerin ve cadıların ürpertici dünyasına doğru soluksuz bir yolculuğa çıkartacak.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder