30 Ağustos 2021 Pazartesi

ANTİK BİR NiNJA KLANI HİKAYESİ “SNAKE EYES: G. I. JOE ORIGINS”

 



 GÖLGE ORGANİZASYON

G. I. Joe evreninin spin-off yapımı olan yeni filmde, serinin popüler maskeli kahramanı Snake Eyes’ın gizemli origin hikayesine tanık oluyoruz. Her sahnesinde aksiyon ve adrenalin yüklü bu güçlü gişe filminde, dövüş sanatları tutkunlarını Japon kültürü esintileriyle harmanlanan bir yapım karşılıyor. 88 milyon dolarlık bütçeyle uyarlanan Snake Eyes: G. I. Joe Origins, Japon sinemasında “Ninkyo Eiga” olarak adlandırılan yani organize suç örgütleri yakuza filmlerinin özel bir alt türünü anımsatıyor. Aile ve affetme kavramlarını merkezine alan yapım, izleyiciye zaman zaman fantastiğe kayan evrensel bir hikaye sunuyor. Hayranlarının merak ettiği sessiz ve maskeli komando Snake Eyes’ın geçmişine odaklanan öykü, gizli kalelerinde ninjalar eğiten 500 yıllık geçmişe sahip Arashikage klanında eğitim görmesini ve güçlü bir savaşçıya dönüşmesini anlatıyor. Bu süreçte onur ve sadakat kavramlarıyla sınanan Snake Eyes karakteri ile, Fransız edebiyatının ve dünya klasiklerinin en büyük eserlerinden birisi olarak anılan Victor Hugo’nun Sefiller romanındaki Jean Valjean karakteri üzerinden bir bağ kuruluyor. Romanda kendisine yardım eden ve evini açan piskoposun Jean Valjean’dan ihanete uğraması gibi, filmde de yuvasını ve klanının kapısını açan Tommy’nin Snake Eyes tarafından hainliğe uğradığını görüyoruz. 



FİLMİN KONUSU

Snake Eyes, geçmişi asırlara dayanan bir Japon klanı olan Arashikage’nin varislerinden birinin hayatını kurtarır. Japonya’ya gelerek burada bir Ninja savaşçısı olmanın tekniklerini öğrenir. Ancak geçmişinden gelen sırlar Snake Eyes’ın peşini bırakmayacaktır.

Yönetmen koltuğunda Robert Schwentke’nin oturduğu filmin oyuncu kadrosunda; Henry Golding Andrew Koji, Úrsula Corberó, Samara Weaving, Haruka Abe, Takehiro Hira ve Iko Uwais yer alıyor.




BARONESS COBRA

Filmin kötü karakterine, Netflix’in La Casa De Papel dizisiyle yıldızı parlayan İspanyol oyuncu Úrsula Corberó hayat veriyor. Şiddet ve gasp yoluyla korku salarak küresel devrim yapmaya ant içmiş bir organizasyon olan Cobra’nın Baroness’i olarak karşımıza çıkan Corberó, hikayeye dahil olduğu ilk sahneden itibaren karanlık ve acımasız bir azılı bir düşman imajı çiziyor. Ayrıca yapımda Storm Shadow adlı cobra karakteri hakkındaki soru işaretlerine yanıt veren detaylar bulunuyor. Aksiyon ve macera severlerin beğeniyle izleyeceği bir gişe filmi olan Snake Eyes: G. I. Joe Origins, sizleri dev anakondalar gibi kadim varlıkların ve sahibine inanılmaz güçler bahşeden Güneş Mücevheri’nin yer aldığı fantastik bir G.I Joe evrenine doğru soluksuz bir yolculuğa çıkartacak.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder